Coaching on-the-job & intervisie

Wat is jouw voornemen of doel?
En welk gedrag helpt jou om dit te bereiken?

Tijdens onze trainingen op het gebied van patiëntencontact, zoals triage en klantvriendelijk/effectief communiceren, helpen we je deze vragen te concretiseren. Vaak merken we dat doktersassistenten na afloop van de training heel enthousiast en vol goede moed de deur uit gaan. Er zijn voornemens ontstaan om met wat ze horen of ervaren in de praktijk aan de slag te gaan.

Meestal lukt dat even, maar later zakt het enthousiasme snel weg in de hectiek van alledag. En soms lukt het zelfs helemaal niet om dat waar je zo enthousiast over was, in te zetten in de praktijk.

Hoe komt het nu dat volhouden zo moeilijk is?

Ons brein heeft de voorkeur voor gewoontes die we onszelf hebben aangeleerd. Het aanleren van iets nieuws gaat niet zonder slag of stoot; veranderen lukt vaak niet in 1 keer. Er is oefening nodig en dat oefenen gaat niet in 1x goed. Dat maakt dat er ongemak of zelfs pijn ontstaat en dat willen we niet! Dus vervallen we in ‘oud’ gedrag. Soms kun je je omgeving ervaren als belemmerende factor. Je omgeving verandert immers niet met jou mee en dat maakt dat het terugkeren naar oude gewoonten makkelijker wordt.

De ladder van Ben Tiggelaar is een handig hulpmiddel wanneer je echt wilt veranderen! Je kiest zelf je leerdoel en 3 supporttechnieken. Hulpmiddelen kunnen mensen of dingen zijn die jou helpen bij het veranderen van je gedrag om zo je doel te bereiken.

afbeelding ladder ben tiggelaar bp   piramide

Coaching on-the-job en intervisie zijn supporttechnieken die voor jou het steuntje in de rug kunnen zijn! Bij coaching on-the-job gaan we 1-op-1 tijdens je werk aan de slag met je leerdoel en het gedrag wat daarbij past. We kijken naar wat jou al heel goed afgaat en wat anders/effectiever kan.

Tijdens de intervisie gaan we in kleine groepjes van 3-4 personen in gesprek over jouw leerdoel en de leerdoelen van je groepsgenoten. Hoe help je elkaar om je leerdoel te behalen? Wanneer het voor jouw leerdoel helpend is, maken we gebruik van opnames van je eigen gesprekken.

Interesse, of wil je hier graag meer over weten?
Neem contact met ons op voor meer informatie over de Coaching on-the-job of intervisie.