Zorg Cabaret

Zorg Cabaret: Een cadeautje voor je team

Soms is het gewoon tijd voor iets leuks. Voor je teamuitje, of voor als je de teambuilding met een lach wilt beginnen. Of sluit een enerverende periode luchtig af en steek je team een hart onder de riem. Een unieke manier om dit te doen is Zorg Cabaret; een samenwerking tussen Bloom Praktijken en Margreet Ridder.

Coach Thea Praatgraag
margreetBij zorgcabaret kruipt actrice Margreet Ridder in de huid van groepscoach Thea Praatgraag, een lekker maf mens dat overloopt van enthousiasme en zegt waar het op staat.
Met veel humor houdt zij je team een speelse spiegel voor:

  • Wat is het imago van de eerstelijnszorg eigenlijk?
  • Hoe zorg je dat je je mooie vak als doktersassistent of huisarts positief en met trots op de kaart zet?
  • Wat is het geheim voor het creëren van een sprankelende sfeer in de praktijk?


Werkwijze

Thea
heeft zich flink in de eerstelijnszorg verdiept en is tot verrassende ontdekkingen gekomen die ze graag met je team deelt. Gewapend met een driestappenplan helpt Thea je team binnen no time van de DIP (Denken In Problemen) naar de KIK (Kijken In Kansen) Het stappenplan wordt geïllustreerd met maffe foto’s die Thea laat zien in een PowerPointpresentatie. En elke groepssessie wordt afgesloten met een ‘Trots op je vak’ lied, dat iedereen mee kan zingen.

Kleine praktijken? Grote HOED of gezondheidscentrum? Teamuitje of Symposium?
Zorgcabaret is leverbaar in twee maten:

Maat S:
Een maffe kant en klare act over het werk in de eerstelijnspraktijk. Vooraf hebben we een kennismakingsgesprek en past Margreet de teksten aan om de act goed aan te laten sluiten jullie praktijk. De volledige tekst krijg je van te voren te lezen, zodat je weet wat we van plan zijn.

Zorg Cabaret S is vooral geschikt voor de kleinere praktijken die wel graag iets mafs willen, maar niet de middelen hebben voor een volledig op maat gemaakte act.

Wil je echt eens uitpakken? Of is er een speciale gelegenheid waarvoor je iets zoekt? Dan is maat XL wellicht meer geschikt.

Maat XL:
Het zorg Cabaret wordt volledig op maat geschreven, speciaal voor de gelegenheid. Bijvoorbeeld wanneer u iets speciaals te vieren hebt, of dat het cabaret over een specifiek thema moet gaan. In dat geval komt Margreet langs voor een uitvoerig gesprek. Samen bespreken we waar de coach het over gaat hebben. Op basis daarvan maken we een voorstel voor de inhoud van het cabaret. Aansluitend gaat Margreet aan de volledige act werken, en ook deze tekst krijgen jullie van te voren te lezen. Zo weten jullie wat we van plan zijn, en kunnen wij geen dingen zeggen die niet kloppen. Zorg Cabaret XL is vooral geschikt voor hele speciale gelegenheden, of als je het leuk lijkt om zelf een rol te spelen in het zorgcabaret. Niet live tijdens het optreden, maar je hebt wel een belangrijke rol in de voorbereiding van het driestappenplan van Thea. Waarbij Margreet van te voren foto’s maakt met een aantal teamleden die in het complot zitten.

Resultaten

  • Een unieke belevenis voor alle medewerkers.
  • De neuzen weer dezelfde kant op.
  • Lastige thema’s worden makkelijker bespreekbaar.
  • Veel lachen, positieve energie, veel herkenning, beweging in het team.


Het Zorg Cabaret ontlokt het gesprek?

Zorg Cabaret is een hele leuke opmaat om daarna inhoudelijk aan de slag te gaan met je team. Na het zorgcabaret werken we met het team aan het thema waar we van te voren in overleg voor hebben gekozen. We ervaren iedere keer weer dat het zorgcabaret zorgt voor ontspanning, een positieve sfeer en dat dit bijdraagt aan het succes van de teamdag/teambuilding.

Afhankelijk van jullie vraag maken we een compleet programma van 1 dagdeel, werken we een intensief traject uit of passen we het zorgcabaret in een andere activiteit.


Neem contact met ons op voor meer informatie over inzet van het 'Zorg Cabaret'  bij jou in het gezondheidscentrum / de praktijk.