Het Werkoverleg - open training

Het werkoverleg kan anders!
Hoe wordt het werkoverleg weer van de medewerkers?

Deze training bestaat uit 1 dag

Ben jij als leidinggevende het hardst aan het werk en kost het werkoverleg je elke keer weer veel energie? Ben je vooral de mededelingenlijst aan het afwerken? En wil je een werkoverleg waar de medewerkers elkaar echt spreken, samen bedenken wat er nodig is of wat er beter kan? Dan past deze training bij jou!

De training is bedoeld voor leidinggevenden in de eerstelijnszorg (o.a. huisartsenposten en huisartsenpraktijken) die ervaren dat het werkoverleg hen veel energie kost en dat het voor de medewerkers soms een opgave is om erbij te zijn. Er is vaak zoveel informatie te delen dat het werkoverleg met name gebruikt wordt om een lijst met mededelingen te communiceren waardoor er geen ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan.

Direct inschrijven voor de training van dinsdag 12 mei 2020

Onderwerpen:

  • Tijdens de training kijken we naar je energiebalans – hoeveel energie kost het overleg je en wat levert het je op?
  • Hoe ziet jouw ideale werkoverleg eruit en wat moet daarvoor gebeuren? Wat vraagt dit van jou, de medewerkers en van de organisatie?
  • Durf je los te laten wat je gewend bent te doen?
  • En op welke manier zorg je ervoor dat belangrijke informatie de medewerkers wel bereikt?


Werkwijze:

We vragen iedere deelnemer van tevoren een werkoverlegsituatie in te brengen met een daarbij passende vraag. We streven naar een groep van 8-10 deelnemers om het werkoverleg zoveel mogelijk te simuleren en aan de hand van de leervragen aan de slag te kunnen. Er is ook een trainingsacteur aanwezig om bepaalde situaties nog beter neer te kunnen zetten en met elkaar te kunnen verdiepen op het omgaan met gedrag.

Doel:
Interactieve training waarbij we naast het oefenen van nieuwe vormen van werkoverleg en het omgaan met lastige situaties juist ook stilstaan bij de vraag: Hoe wordt het werkoverleg weer van de medewerkers en hoe kan ik dit het beste ondersteunen? En uiteraard; hoe krijg ik er weer energie van?!

Voor wie?
Leidinggevenden in de eerstelijnszorg (o.a. huisartsenposten en huisartsenpraktijken) met het werkoverleg als taak of verantwoordelijkheid. We werken in een groep van 8-10 deelnemers vanwege de interactie.

Datum:

Dinsdag 12 mei 2020   10.00 - 16.30 uur


Locatie:

Nader te bepalen. We kiezen een locatie die voor de deelnemers het meest centraal gelegen is.

Kosten:
Deelnemen aan deze training kan voor €350,- per deelnemer.

Inschrijving
Voor het inschrijfformulier, klik hier.


Enkele reacties van deelnemers aan de eerste training:

“Ik ben weer geïnspireerd geraakt om het anders te doen – op weg naar werkoverleg 2.0!”
“Deze training helpt mij om te gaan benoemen naar de groep hoe ik het werkoverleg ervaar en te bespreken

hoe we het leuker kunnen maken”
"Samen in actie tijdens het werkoverleg, geen eenrichtingsverkeer meer!"
“De HAP Nijmegen/Boxmeer is klaar voor het werkoverleg 2.0. Het wordt weer een werkoverleg waarin we actief in gesprek zijn met onze hoofdrolspelers, DE DOKTERSASSISTENTEN”


Annulering
Bij annulering van de inschrijving geldt dat de deelnemer tot 4 weken voor aanvang de deelname kan annuleren zonder bijkomende kosten. Bij annulering tot 1 week voor aanvang wordt 50% in rekening gebracht. Binnen 1 week voor aanvang vragen wij 100% tegemoetkoming in de kosten. De inschrijving overdragen aan een collega kan eventueel in overleg.


Neem contact met ons op voor meer informatie over 'Het werkoverleg'.

Graag tot ziens bij onze training 'Het werkoverleg - het kan anders!'