Werkdruk de baas

Wat is het effect van werkdruk op de sfeer in je team? Hoe komt het dat de een fluitend haar werk doet, terwijl bij een ander de stress uit de oren knalt?

Deze training bestaat uit 1 dag

Lange tijd te maken hebben met (hoge) werkdruk zorgt bijna automatisch voor spanningen in het team. Elke dag hoop je dat niemand zich ziek meldt. Je hoopt dat het ook vandaag weer lukt om zonder gedoe of calamiteiten de dag door te komen. De drukte leidt soms tot gemopper en cynische opmerkingen in je team. Aan de andere kant zijn er teamleden die zoveel op hun bordje nemen, dat je vreest dat zij burn-out raken. 

 De training van donderdag 26 maart 2020 wordt verplaatst naar een ander moment

Werkdrukbeleving & balans in steunen en sturen
Werkdruk roept altijd een reactie op. Iedereen heeft haar eigen manier van reageren op werkdruk en de stress die daaruit voortkomt. (Werkdrukbeleving)
Als leidinggevende wil je aan de ene kant voldoen aan de vragen en eisen vanuit de organisatie en anderzijds wil je goed voor je team zorgen. (Balans in steunen en sturen)
Balans creëren in je werk is een uitdaging voor leidinggevenden; aan de ene kant heb je je eigen werk en aan de andere kant wil je er zijn voor je team.

Eéndaagse training: Werkdruk de Baas
Deze dag gaat over werkdrukbeleving in je team. En hoe jij, als leidinggevende balans creëert in steunen en sturen van je team. En dat begint met zelf meer grip krijgen op je eigen werkdruk.

Aan het einde van de dag heb je:

 • Inzicht en kennis over de verschillende gedragspatronen in je team als reactie op werkdruk.
  Je leert wat deze patronen betekenen voor de sfeer en dynamiek in je team.
 • Praktische vaardigheden die je helpen om zelf meer grip op je eigen werkdruk te krijgen. Deze praktische vaardigheden kun je vervolgens uitdragen in je team.
 • Taal en gedrag dat bijdraagt aan het behouden van de goede sfeer in het team, ondanks hoge werkdruk


Wanneer is het handig om deze training te volgen?

 • Als je het zelf eigenlijk ook altijd te druk hebt, en je weet dat je zo nooit het goede voorbeeld kunt geven.
 • Als je je verantwoordelijk voelt om het probleem op te lossen, terwijl je weet dat dit binnen korte tijd niet kan.
 • Als je steeds meer de neiging hebt om zelf alle gaten op te vullen, en je je eigen werk daardoor voor je uit schuift of in je vrije tijd doet


Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Slim omgaan met tijd en de taken die je te doen hebt. (praktische tools)
 • Belemmerende gedachten waardoor je jezelf meer stress bezorgd dan misschien nodig is. (en hoe je hier verandering in kunt aanbrengen)
 • Gedrag in je team (en van jezelf) wat leidt tot burn-out of verlies van plezier in het werk. (en wat er nodig is om hier meer balans in te creëren)


Tijdsurfen

We werken met de methode Tijdsurfen. Tijdsurfen leert je om ontspannen en met plezier te werken. Zodat je vanzelf meer rust ervaart tijdens je werk, en je ook nog effectiever bent in wat je doet. Alles wat je leert in de training kun je overbrengen in het team.

Datum:

Donderdag 26 maart 2020   10.00 - 16.30 uur

De training van 26 maart wordt verplaatst naar een ander moment - we houden je op de hoogte


Voor wie?

Iedere (meewerkend) leidinggevende binnen de eerstelijnszorg die werkdruk herkent en het team wil ondersteunen hier zo prettig mogelijk mee om te gaan.

Locatie
Nader te bepalen. We kiezen een locatie die voor de deelnemers het meest centraal gelegen is.

Kosten
Deelname aan de training van 2 dagdelen, inclusief lunch, bedraagt €350,00

 

Inschrijving
Op dit moment kan er niet worden ingeschreven. Nieuwe data worden snel bekend gemaakt.

Annulering
Bij annulering van de inschrijving geldt dat de deelnemer tot 4 weken voor aanvang de deelname kan annuleren zonder bijkomende kosten. Bij annulering tot 1 week voor aanvang wordt 50% in rekening gebracht. Binnen 1 week voor aanvang vragen wij 100% tegemoetkoming in de kosten. De inschrijving overdragen aan een collega kan eventueel in overleg.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over 'Werkdruk de baas!'.

Graag tot ziens bij onze training 'Werkdruk de baas!'